Azerbaycan Hatai

Azerbaycan Hatai

Azerbaycan Hatai :Eğlence için hem ülkenin hem de dışardan gelen öğrenciler, kayak merkezlerini tercih etmektedir. Azerbaycan kayak merkez...

Azerbaycan Hatai

Azerbaycan Hatai

Azerbaycan Hatai

Azerbaycan Hatai, Azerbaycan’ın başkenti Bakü içerisinde bir yer olarak bilinen Hatai Bakü şehri içerisinde bir bölgedir. 30 kilometrekarelik alanda bulunan bu bölge ticaret, spor ve turizm merkezleri bakımından kendini zaman içerisinde yenilemeye başlamıştır. Şu andaki ismini aldığı zaman olarak ise eski kaynaklar 5 Ocak 1990 tarihini vermektedir. Bir adet kasabanın yer aldığı bölgede 53 adet kreş ve 38 adet okul yer almaktadır. 3 adet de hastane bulunmaktadır. Yapılan nüfus sayımına göre her yaş grubuna ait nüfus bulunmaktadır. Genç nüfus ile yaşlı nüfus arasında belirli bir oran bulunmaktadır.

Bakü Hatai Bölgesi

Azerbaycan bölgesinde yapacağınız gezinti esnasında Bakü’de Hatai bölgesi ziyaretini gerçekleştirebilirsiniz. Azerbaycan’da yer alan üniversiteliler ve Azerbaycan ziyaretinden vazgeçmeyecek olan ziyaretçiler bu bölge ziyaretinde bulunarak buranın güzellikleri ve farklılıkları ile ilgili bilgi sahibi olabilme fırsatı edinebilirler. Bu bölgede yapılan nüfus sayımında nüfusun cinsiyete göre bölünmesinde elde edilen veriler ışığında bayan nüfusun daha fazla olduğu saptanmıştır.

Yaklaşık 74 adet de çalışmak isteyenler düşünülerek yapılmış özel ve kamuya ait işyerleri bulunmaktadır. Azerbaycan’da okumaya niyetlenecek öğrenciler arasında iseniz size bölgesel olarak Azerbaycan, Bakü ve Hatai gibi merak ettiğiniz bölgelerle ilgili bilgi verecek Euro Star yurt dışı eğitim danışma birimi ziyaretinizi zaman kaybetmeden gerçekleştirebilirsiniz. Böylece sanki kendi memleketinizi tanıyormuşçasına bilgi sahibi olarak Azerbaycan’a gelebilir; gezilecek yer ziyaretlerinizi bir an önce gerçekleştirme tercihinde bulunabilirsiniz.

Azerbaycan, Güneybatı Asya’da, Kafkasya bölgesinde yer alan bir ülkedir. Doğuda İran, kuzeyde Türkiye, batıda Gürcistan ile komşudur. Azerbaycan toprakları ağırlıklı olarak Hazar Denizi kıyısı, dağlar ve çölden oluşmaktadır.

Nüfusun çoğu Müslüman olmasına rağmen, Azerbaycan’da Hristiyan bir azınlığı vardır. En büyük dini grup, nüfusun %92’sini oluşturan Azerbaycan Sünnileridir. Bununla birlikte, önemli sayıda Şii Müslüman ve Rus Ortodoks Hıristiyan da bulunmaktadır. Azerbaycan, 1991 yılında Azerbaycan liderini iktidara getiren kanlı bir darbenin ardından Sovyetler Birliği’nden bağımsızlığını kazandı. O andan itibaren, birçok yabancı yatırımcı fırsat aramak için Azerbaycan’a akın etti.

Çoğu insan Azerbaycan’ı bir turizm destinasyonu olarak bilse de, aynı zamanda zengin bir tarihe sahiptir. Ülke, 1991 yılında Sovyetler Birliği’nden bağımsızlığını kazanmadan önce yüzyıllarca Türk İmparatorluğu’nun bir parçasıydı. O zamandan beri Azerbaycan, petrol ve doğal gaz gibi doğal kaynaklarla yüksek bir yaşam standardına sahip oldu. Hükümeti, vergilendirme, sosyal hizmetler ve fiyat kontrolleri yoluyla vatandaşlarının refahını korumak için çaba göstermektedir. Ancak çabalarına rağmen, Azeriler hala yüksek düzeyde yoksulluk yaşıyor.

Azerbaycan hükümeti aşırı siyasi görüşlerle karakterizedir. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 20 yıldan fazla bir süredir Azerbaycan’ı baskıcı bir yolsuzluk, adam kayırma ve işkence sistemiyle yönetiyor. Hatta barışçıl gösterileri ölümcül güçle bastırdı. Azeriler yöneticilik yapmanın yanı sıra edebiyat, sinema ve tiyatroda birçok önemli isim ile bilim ve sanat alanına önemli katkılarda bulunmuşlardır.

Diğer ülkeler gibi doğal güzelliklere ve tarihe sahip olmasına rağmen, Müslüman çoğunluğu ve hükümet politikaları nedeniyle Azerbaycan kendine has özelliklere sahiptir. Diğer ülkeler kendi hikayelerini turizm yoluyla bile anlatırken, Azerbaycan liderliği ve başarıları ile kendi hikayesini anlatıyor. Keşke halklarının fakirlerine biraz merhamet gösterseler!

Azerbaycan, Kafkasya bölgesinde İran sınırında yer alan bağımsız bir ülkedir. Azerbaycan’ın başkenti, aynı zamanda ülkenin en kalabalık şehri olan Bakü’dür. Azerbaycan, Sovyetler Birliği’nin bölge üzerindeki egemenliğini sona erdirmesinin ardından 1991 yılında bağımsız bir ulus oldu. Bağımsızlığa geçişi sırasında, Azerbaycan ekonomisi hiperenflasyon ve yaygın mal kıtlığı yaşadı. Ancak bugün Azerbaycan, istikrarlı bir ekonomi ve iyi eğitimli bir işgücü ile iyi bir mali durumda.

Azerbaycan ekonomisi, merkezi olarak planlanmış bir sistemden serbest piyasa sistemine dönüşüyor. Bu geçiş, 1992’de Sovyet sübvansiyonlarının sona ermesi ve fiyatların serbest bırakılmasıyla başladı. Serbest piyasa reformları, fiyatların düşmesine, gelirin artmasına ve Azerbaycan’ın modernleşmesine yol açtı, ancak bu, hükümetin tamamlaması kolay bir süreç olmadı. Hükümet içindeki bazı insanlar tarafından yolsuzluk ve kumar bağımlılığı gibi bu ekonomik geçişin önünde birçok engel oldu. Bu zorluklara rağmen, devam eden ekonomik dönüşüm gelecekte Azerbaycan’a büyük faydalar sağlayacaktır.

Bu geçişten kaynaklanan en büyük değişikliklerden biri, doğal kaynakların işletmeler ve özel kişiler için daha erişilebilir hale gelmesidir. Örneğin, Azerbaycan’ın kendi doğal kaynaklarına sahip olması nedeniyle petrol ve doğal gaz daha erişilebilir hale geldi. Buna ek olarak, birçok işletme artık dünya yüzeyinin altındaki altın, demir, bakır ve diğer mineralleri çıkarmakla ilgileniyor. Önceden, madencilik hakları o kadar pahalıydı ki, yalnızca büyük şirketler bunları karşılayabilirdi. Artık bu haklar daha uygun fiyatlı olduğundan, daha küçük şirketler, en yüksek güvenlik ve çevre yönetimi standartlarını korurken doğal kaynakların madenciliğinden faydalanabilirler.

Azerbaycanlılar, ülkelerinde meydana gelen değişiklikler hakkında farklı görüşlere sahiptir. Bazıları hükümetlerini serbest piyasa reformlarını uyguladığı ve doğal kaynakları sömürüye açtığı için övüyor. Diğerleri, bu değişikliğin hükümetleri tarafından rızaları olmadan onlara zorlandığını ve daha fazla özgürlük anlamına geliyorsa sosyalist ekonomi altında yaşamayı tercih edeceklerini düşünüyor. Arap Baharı devrimleri sırasındaki yolsuzluk ve kötü yönetim nedeniyle ülkelerine olan inancını yitiren birçok ülke içinde yerinden edilmiş insan Avrupa’ya kaçtı. Geride kalanlar, Azerbaycan’ın gelecek yıllarda başarılı olması için değişimin gerekli olduğuna inanıyorlardı.

Genel olarak, Azerbaycan uzun vadede halkına fayda sağlayacak bir serbest piyasa sistemine doğru büyük adımlar atıyor. Devam eden ekonomik geçişleri, işletmelere doğal kaynaklara erişim sağlarken tüketiciler için fiyatları düşürür. Sovyet Rusya’dan bağımsızlığını kazanmasından bu yana uzun bir yol kat etmiş olsalar da, Azerbaycan uluslararası bir güç merkezi olarak tanınmak istiyorsa hala yapılması gereken işler var.

Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!