Azerbaycan Festivalleri

Azerbaycan Festivalleri

Azerbaycan Festivalleri hakkında fikriniz var mı? Eğer fikriniz yoksa ve Azerbaycan’da üniversite okumayı düşünüyorsanız..

Azerbaycan Festivalleri

Azerbaycan festivalleri hakkında fikriniz var mı? Eğer fikriniz yoksa ve Azerbaycan’da üniversite okumayı düşünüyorsanız mutlaka Azerbaycan festivalleri ile ilgili bilgi edinmeniz şart olacaktır. Azerbaycan festivalleri arasında yer alan müzik festivalleri özellikle gençlerin ilgisini çeken festivaller arasında yer almaktadır. Festival Haydar Aliyev Fonu ve Kültür Ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile organize edilen Gebele şehrinde düzenlenen Gebele Müzik Festivalinde müzisyenler eşliğinde açık havada sunum gerçekleştirilmektedir.

Festival boyunca ünlü müzisyenler eşliğinde festival yapılmakta ve bu festivallerde klasik müziğin yanı sıra saz ve muğam geceleri de düzenlenmektedir. Uluslararası kültürel ilişkileri en iyi şekilde benimsemenize yardımcı olacak olan bu müzik festivallerine katılım gösteren Azerbaycan Üniversiteleri öğrencileri bu festivallerden çok zevk alacaklardır.

Azerbaycan Opera ve Sempozyumlar

Birçok opera, bilimsel sempozyum, muğam uzmanları müsabakası gibi organizasyonların yapıldığı muğam dünyası uluslararası müzik festivali de sizler için tercih edilebilecek eğlenceli Azerbaycan festivalleri arasında yer almaktadır. Şimdiye kadar üç kere düzenlenmiş olan ( 2010- 2011- 2012 yıllarında ) müzisyenler, ulusal müzik, folklor ve tiyatro topluluklarının sunumları ile gerçekleştirilmiş olan “İpek Yolu Uluslararası Müzik Festivali” de Azerbaycan’da düzenlenen unutulmaz eğlenceli festivaller arasında yer almaktadır.

Azerbaycan Üniversitesinde okuyan öğrenciler arasında yer alıp da Azerbaycan’da eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız bir an önce Azerbaycan festivallerine katılmak, eğlenmek, Azerbaycan’da geçireceğiniz zamanı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorsanız Azerbaycan Üniversiteleri tercihinde bulunun.

Bahar, Kafkasya’da evrensel yenilenmeyi ve çabukluğu simgeleyen canlandırıcı bir mevsimdir. Her yıl bahar, yazın gelişini müjdeler ve beraberinde yaşamı ve varoluşun sevinçlerini kutlayan çok sayıda şenliği getirir. Azerbaycan’daki kutlamalar, kasaba ve köylerin doğanın uyanışını bir geçit törenine ev sahipliği yaparak kutladıkları Vardavullu olarak bilinen baharın ilk Cuma’sını içerir. Baharın ikinci Cuması, bahar temizliğine ve önümüzdeki yaz için hazırlıklara adanmıştır. Baharın üçüncü Cuması, İsa Mesih’in yaşamının ve ölümünün anısına bir dansla kutlanır.

Baharın ilk Cuma günü, Azerbaycan’ın her yerinde kasaba ve köyler baharın gelişini neşeli bir geçit törenine ev sahipliği yaparak kutlar. Katılımcılar fener taşırlar, saçlarına çiçek takarlar ve rengarenk kıyafetler giyerler. Ayrıca baharı karşılamak için şarkılar söylerler ve gelecek güzel günlere olan arzularını ifade ederler. Kutlama, yıldızların altında veya insanların banklarda veya yerde oturabileceği bir parkta piknikle sona erer. Bazı yörelerde bu alaya dudaks ve zurna gibi geleneksel çalgılarla çalınan müzikler eşlik eder. Bazı yerlerde insanlar, onları görenlerin içinde yeni bir hayata ilham verme umuduyla ellerinde çiçekler ya da bebek tulumları ile sokaklarda yürürler.

Baharın ikinci Cuması Azerbaycan’da Sultaniyya olarak bilinir ve bahar temizliğine adanmıştır. Temizlik bu festivalden birkaç gün önce başlar. Her ev kendi alanını temizler ve gelenek ve kültürüne göre dekore eder. Mobilyalar yeniden düzenlenir, raflardaki toz alınır, camlar temizlenir ve şilteler yıkanır. Bu temizlik döneminin sonunda aileler temiz evlerini kutlamak için partilere ev sahipliği yapacak. Böyle bir parti sırasında konuklar, evlerini temizleme çabalarını sergilemek ve hayatın kendisini kutlamak için koreografisi yapılmış bir dans sergileyecekler.

Baharın üçüncü Cuması, İsa Mesih’in Kudüs’ün dışında Golgotha ​​olarak bilinen bir tepede (şimdi bir haçın durduğu yerde) çarmıha gerilmesini anmak için Varz-Gelibeyt adlı bir dansla kutlanır. Bu dans geleneksel olarak Bakü’nün dışında Varz-Gelibeyt (Kafatası Tepesi) denilen bir tepede yapılırdı. Katılımcılar, İsa’nın çarmıhta ölümünün yasını belirtmek için siyah giysiler giyerler. Hıristiyanlıktan yüzyıllar öncesine uzanan bu pagan töreninde tanınmamaları için siyah maskeler de takıyorlar. Bu dans geleneksel olarak akşam karanlığına yakın bir yerde gerçekleşir, böylece karanlık, ışığa ihtiyaç duymayanlar dışında her şeyi örter – yani altta yatan bir ritme göre hareket eden ayakları. Dansın ardından katılımcılar, gece geç saatlere kadar şölen ve at yarışı oyunlarıyla kutlayacakları tepeden inerler.

Bahar, doğanın yeniden doğuşunu anan şenliklerle veya yaz gelmeden herkesin evini temizleme fırsatıyla karakterize edilen mutlu bir mevsimdir. Ayrıca, Mesih’in çarmıha gerilmesini anarak veya ekin hasat etmek veya düğünlere hazırlanmak gibi yaklaşan yaz etkinliklerine hazırlanarak tarihin önemli olaylarını hatırlamanın zamanıdır. Doğada her şey tam bir döngü halinde gelir, doğumdan ölüme ve sonra yeniden doğuşa kadar – öyleyse neden bu önemli olayları hayatınıza dahil etmeyesiniz?

Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!