Azerbaycan Ateşgah

Azerbaycan Ateşgah

Azerbaycan Ateşgah, Azerbaycan’ın ateş mabedi olarak bilinen Ateşgah Bakü’ye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktadır. Abşeron Yarımadası’nın Sar..

Azerbaycan Ateşgah

Azerbaycan Ateşgah

Azerbaycan Ateşgah

Azerbaycan Ateşgah

Azerbaycan’ın ateş mabedi olarak bilinen Ateşgah Bakü’ye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktadır. Abşeron Yarımadası’nın Saruhanı kasabasının güneydoğu kesiminde kalan Ateşgah 16- 18. Yüzyılda ebedi sönmez ateşlerin yerine yapılmış bir ateş mabedi olarak bilinmektedir. Ateşgah mabedinde yer alan ahırın yapılaşması 1713 yıllarına aittir. Merkezi secdegah olarak bilinen bölüm ise 1810 yıllarında yapılmıştır. Yapımını ise tacir Kançanagaran üstlenmiştir.

Yapısal olarak şehir hanlarına çok benzeyen Ateşgah hacılar için yapılmış odalar ve Hint guşenişinlerinin hücreleri tipinde yerler olarak tasarlanmıştır. Hintlilerin projesi düşünülerek yapılmış olan ve yerli ustalar tarafından yapılan Ateşgah yapıları Azerbaycan’ın adeta geleneklerini yansıtmaktadır. Hint mabetlerin özelliklerini kendinde barındırmasının yanı sıra gelenekleri yansıtan bir ateş mabedi oluşu ile birçok kişi tarafından daha çok tercih edilen gezilecek tarihsel bölgeler arasına girmeyi başarmıştır.

Azerbaycan Turistik Mekanlar

Azerbaycan ziyaretinde bulunacaksanız gezeceğiniz yerler listesinde bulunan yerlere Ateşgah’ı eklemeyi asla ihmal etmemelisiniz. Azerbaycan Ateşgah ziyaretinde bulunduğunuz zaman bu yeri gezenler arasında sizi şaşırtacak kadar fazla Azerbaycan Üniversitesi öğrencisi ile karşılaşacaksınız. Onları gördükçe Azerbaycan tarihini böyle genç nesillerinde nasıl öğrenebildiği konusunda bilgi edinebileceksiniz. Sizler için önerilen en kaliteli tarihsel yapıtlar arasında yer alan Ateşgah bölgesinde yapacağıız ziyaretin unutulmaz olacağından da emin olabilirsiniz. Siz de Azerbaycan’ı seven, tarihini koruyan ve değer veren kişiler arasında olma hayalinizi böyle güzel ve unutulmaz tarihsel yer ziyaretleri ile gerçekleştirmeye ne dersiniz?

Azerbaycan, Kafkasya bölgesinde, Asya ve Avrupa sınırında, denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Doğuda İran, güneyde Irak, batıda Türkiye ve kuzeyde Gürcistan ile komşudur. Azerbaycan’ın başkenti Bakü, en büyük şehri de Bakü’dür. Ülkenin adı, kelimenin tam anlamıyla ‘yeni şafakların bahçesi’ anlamına gelen Arapça beyt al-azhur’dan geliyor.

Azerbaycanlılar enerji kaynaklarını güvende tutmak için ordularını destekliyor. Kıta Avrupası’nın en büyük ordularından birine sahipler ve aynı zamanda en güçlü donanmalardan birine sahipler. Enerji kaynaklarını korumak ve ekonomilerini desteklemek için ordularına büyük yatırımlar yapıyorlar. Savaş çabalarını beslemek için tanklar, denizaltılar, savaş uçakları ve daha fazlasını inşa ediyorlar. Ayrıca, savaş durumlarında olabildiğince etkili olmalarını sağlamak için askerlerini acımasızca eğitirler.

Ülkenin doğal kaynakları ekonomik büyümesini desteklemektedir. Azerbaycan çok büyük doğal gaz, petrol ve altın rezervlerine sahiptir. Doğal gaz rezervleri dünyanın üçüncü en büyüğüdür – yalnızca Rusya ve Ukrayna daha fazla doğal gaza sahiptir. Bu gaz, özellikle hem ısınma hem de elektrik üretimi için kullanmayı planladığı için ülke ekonomisini beslemeye gidiyor. Ek olarak, Azerbaycan zengin topraklarından çıkardıkları büyük altın ve diğer mineral rezervlerine sahiptir. Çıkardıkları altın, ekonomilerini finanse etmenin yanı sıra onlara yabancı lüksler satın almaya gidiyor.

Azerbaycanlar tarihleri ​​nedeniyle başkalarına karşı çok hoşgörülüdür. Ulus eskiden İran’ın bir parçasıydı ve bir zamanlar daha büyük Pers ulusu içindeki daha küçük statüsüne atıfta bulunarak Küçük Pers olarak adlandırıldı. 1991’de Sovyetlerden bağımsızlığını kazandığında, bunu devrimsiz yapan ilk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti oldu. Ülke, 26 Ağustos’ta Ermenistan ile birlikte Dağlık Karabağ’da bağımsızlığını ilan etti. Bu, Ermenistan’a karşı Dağlık Karabağ’da onları yenip Azerbaycan’dan tamamen kovmalarına kadar üç yıl süren bir savaşa yol açtı. Buna ek olarak, Rusya, Gürcistan, Ukrayna ve diğer birçok ülkenin kendi bölgelerinin Sovyet işgali sırasında Stalin’in suistimallerini kınamak için kendilerine katıldığı bir Sovyet sonrası barış konferansına ev sahipliği yaptılar.

Bu gerçeklere dayanarak, Azerbaycan’ın neden Azerbaycan’a neden olduğu açıklığa kavuşuyor. başkalarına karşı hoşgörüyle dolu zengin bir tarihe sahip büyüleyici bir millettir. Doğal kaynaklarını korumak ve ekonomilerini desteklemek için Avrupa’nın en büyük ordularından birine sahipler. İnsanları inanılmaz derecede hoşgörülü olduğu için barışı yaymayı amaçlayan çok sayıda uluslararası konferansa ev sahipliği yaptılar. Ek olarak, çoğu ülke için ne kadar kazançlı petrol ihracatı olduğu için doğal kaynakları ekonomik büyümelerini desteklemektedir. Şu anda Azerbaycan, muazzam doğal kaynak rezervleri nedeniyle yaşam için en yüksek standartlardan birine sahiptir.

Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!